"Остани жив!Пази живота!"

"Остани жив!Пази живота!"

"Остани жив!Пази живота!"

         На 21.09.2023 г., с подкрепата на Областния управител на област Търговище - Гергана Цонева и Главна дирекция “Национална полиция” - МВР, Трето ОУ “П. Р. Славейков” бе домакин на открит практически урок по повод “Дните на безопасността на пътя” и “Европейската седмица на мобилността”.
         Официални гости на събитието бяха Областен управител г-жа Гергана Цонева, Заместник Областен управител г-жа Петя Кирилова,г-жа Елка Станчева Началник РУО Търговище, представители на ОД МВР -Търговище сектор "Пътна полиция" инспектори Мартин Стоянов и Сашо Миланов.
        В инициативата се включиха възпитаници на II СУ “Професор Никола Маринов”, I СУ “Свети Седмочисленици” и I ОУ “Христо Ботев”.
Проведоха се тематични практически игри и демонстрации в подкрепа на кампанията за пестене на енергия и безопасното придвижване по улиците:
      * Как трябва да се държим като пешеходци - демонстрация от първокласници и техните класни ръководители;
      * Познаваме ли светофара? - третокласници прилагат уменията си чрез подредба на цветовете му;
      * Разпознавам основните пътните знаци - четвъртокласници редят пъзели с пътните знаци;
      * Майсторски умения за управление на тротинетка и велосипед по трасе - ученици от III - VII клас на присъстващите училища.
        Като участници в “Дните на безопасността на пътя” и “Европейската седмица на мобилността”, Славейковци призоваваме да се движим с ум и сърце, като използваме екологичен транспорт. Така ще оставим следа не само в сърцата на нашите деца, но и в бъдещето на нашата Планета.