ВИЗУАЛНА СИМФОНИЯ" втори проект за славейковци eTwinning

ВИЗУАЛНА СИМФОНИЯ"   втори проект за славейковци  eTwinning

ВИЗУАЛНА СИМФОНИЯ" втори проект за славейковци eTwinning

През 2024 година
lll ОУ "П.Р.Славейков" ще реализира втори проект eTwinning "Визуална симфония "с ученици от седми клас.
Координатор на проектните дейностите е преподавателя по музика г-жа Стойна Кичукова,която е с доказан опит в работата си в международни образователни програми.

Visual Symphony: Exploring the Connection between Music and Cinema

Визуална симфония: „Нека изследваме  връзката между музиката и киното“

Този проект има за цел да помогне на учениците да изследват  силната връзка между музиката и киното, като се впуснат в търсене на отговори самостоятелно и в екип. Дали ще открият  как музиката може да подобри кинематографичното изживяване и как се постига симбиозата между създателите на всяка отделна частица на това завладяващо изкуство0? Ще разберем след няколко месеца работа... Участниците ще бъдат насърчавани да проучват и анализират запомнящи се саундтраци, като идентифицират  изборът на музика ,различни подходи в подбора на определени оркестри, тембри , теми , композитори и ефекти. Всичко  това   допринася за разказа и емоцията на филма, за която дори не сме се замисляли , нали?

„Карибски пирати“ , „Бързи и яростни“ , „Гордост и предрасъдъци“ , „Господаря на пръстена “ , „Индиана Джоунс“ , „Междузвездни войни“ …..имена ,които ви носят спомени , но колко от вас знаят нещо за композиторите на тези невероятни музикални произведения. Филмовата музика е огромно предизвикателство , в което ще се гмурнат и децата от нашето училище.  Ще работят с деца от Гърция, Турция , Италия , Грузия , Румъния, Испания и Португалия.

Прекрасна екипна работа на учениците от VII клас участващи в международния eTwenning проект „Визуална симфония – Нека изследваме връзката между киното и музиката“. За 5 месеца работа създадоха мини филм, рекламен видеоклип , участваха в международен конкурс за фотография „Звукът от снимката“ , направиха със съучениците си от другите държави плейлист с известна филмова музика от всяка представена държава, показаха националните ни герои чрез презентация озвучена на английски и празнуваха 9 май с дейности, посветени на деня на Европа.Последната задача бе най-трудна .Трябваше да напишат част от история и да я заснемат като филм, които бе конструиран от Португалските координатори. За отговорната си непрестанна работа получиха сертификати и поздравления от международния учителски колектив. Браво на талантливите Славейковци. Попътен вятър ви желаем.   

 

     РЕКЛАМА

 

Презентация за национални герои:

 

Международен филм, частта изработена от учениците от  III ОУ „П.Р.Славейков“

 

Самостоятелен филм на училищния екип по тема:

 

Презентация за училището ни на английски език:

 

Филм, създаден от всички деца на проекта по чаптъри , спрямо сюжета изработен по групи: