Областен кръг на Национално състезание по БДП- 2023г.

Областен кръг на Национално състезание по БДП- 2023г.

Областен кръг на Национално състезание по БДП- 2023г.

 
   На 29.04.2023 г. от 10:00ч. в Трето ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. Търговище, се проведе областен кръг на Националното състезание по БДП за I състезателна група (ученици от V-VII клас).
    В състезанието участваха пет отбора - домакините Трето ОУ „Петко Рачов Славейков“-гр. Търговище, ОУ „Христо Ботев“- с. Камбурово, СУ „Васил Левски“-гр. Опака, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Антоново и ОУ „Любен Каравелов“- гр. Попово.
     Целта на провеждането на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми, лична и колективна безопасност.
      Областният кръг на Националното състезание по БДП се проведе съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. 
      Участниците бяха поздравени и наградени със специални грамоти от старши експерт по физическо възпитание и спорт- Марияна Стефанова.
  •    Първенец в състезанието е отборът на ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Попово. Следван от Трето ОУ „П.Р. Славейков“ – гр. Търговище и ОУ „Васил Левски“- гр. Опака.
Адмирации за отбора ни и техните ръководители г-жа Павлина Стоянова преподавател по БЕЛ и г-н Росен Мутафов учител в ГЦОУД!!!
Поздравления,