ПЪРВО МЯСТО ЗА СЛАВЕЙКОВЦИ В ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

ПЪРВО МЯСТО ЗА СЛАВЕЙКОВЦИ В ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

ПЪРВО МЯСТО ЗА СЛАВЕЙКОВЦИ В ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

      На 22.02.2024г. в София се проведе церемонията по награждаване за най-добри инициативи ,реализирани през 2023 г. на Фондация "Годишни награди за пътна безопасност "
        Първо място в категория "Инициативи за пътна безопасност от учебни заведения" спечели Трето ОУ "Петко Рачов Славейков"гр. Търговище с кампанията - "Знам и спазвам правилата на пътя!".Тя стартира от 2021г. при откриването на БДП училищни външна площадка и вътрешен кабинет .В това направление, школото залага системни учебни занятия в целодневната организация на учебния ден.Спецификата на образователната институция ,че е средишно училище с пътуващи деца от 12 населени места ,което изисква повишена култура по БДП.
      За 2022 и 2023 година славейковци са първи на Областно ниво и десети на Националния кръг на олимпиада по БДП организирана от МОН.
      Годишни награди за пътна безопасност е конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, които номинират и отличават добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортни произшествия.
             Единственото отличено училище в този конкурс е от град Търговище и е lllОУ ,"П.Р.СЛАВЕЙКОВ!
Поздравления, Славейковци!!!