РЕЦИКЛИРАНЕТО НЕ Е ОТ ВЧЕРА!!!

РЕЦИКЛИРАНЕТО НЕ Е ОТ ВЧЕРА!!!

РЕЦИКЛИРАНЕТО НЕ Е ОТ ВЧЕРА!!!

19.03.2021

#RecyclingHeroes,#БезОтпадъци и #RecyclingHeroes2021,@МястоБългария, @БГБъди активен

РЕЦИКЛИРАНЕТО НЕ Е ОТ ВЧЕРА!!!

Нашите „Герои на рециклирането“- учениците от III ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Търговище се включиха активно в инициативата, която се проведе по повод Световния ден на рециклирането - 18 март, която се чества за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation.

Под ръководството на класните ръководители седмицата започна с проведени беседи и видео уроци, в които малките славейковци придобиха знания за необходимостта от разделното събиране., прожекция на филми за отпадъците:

Доброволци от БМЧК по интересен и завладяващ начин, чрез сценки и игри представиха на малките славейковци от трети клас, как да изхвърлят отпадъците си разделно, как да се грижат за чистотата на природата, и как да допринесат за рециклирането на различните видове отпадъци.

Всеки клас се включи в изложба с изработени от тях нови творения от вторични суровини, повторна употреба на стари вещи и материали,за което ще бъдат отличени.

На 18. 03 Ученици и учители се обединиха и превърнаха в истинско забавление почистването на двора и пространството около училище. Преди да се захванем с отпадъците, се запознахме с правилата за безопасност. Всеки използваше предпазни ръкавици. Работихме с отпадъците предпазливо, внимавайки за остри или опасни предмети.

Денят завърши с щафетни игри свързани с разделно хвърляне на отпадъци, много смях и настроение.

СЛАВЕЙКОВЦИ ПРИЕМАТ КАУЗАТА НА РЕЦИКЛИРАНЕТО КАТО ЧАСТ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ!

Участваме в кампании за събиране на пластмасови капачки в полза на обществени, екологични, културни и творчески каузи.

Обособено е специално място за изхвърляне на батерии, където можем да занесем ненужните за нас такива. Те се предават ,където да се рециклират в контролирана среда.

Изграждането на екологични навици и умения от най-ранна възраст е изключително важно за нас.

ТОВА СА НАШИТЕ ГЕРОИ!