ПОЖАРНИКАРИ И СПАСИТЕЛИ

ПОЖАРНИКАРИ И СПАСИТЕЛИ

ПОЖАРНИКАРИ И СПАСИТЕЛИ

  На 25.10.2021г. с учениците от II“а“ клас с класен ръководител старши учител Елена Цонева при III ОУ „П. Р. Славейков“ се проведе изнесен урок на тема „Пожарникари и спасители“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Търговище.

   Второкласниците показаха знания за действия при пожар и причините за възникването му и телефон 112.

   Началник смяна, ст. експерт Ясен Василев запозна децата с професията на пожарникаря и какви качества трябва да притежават огнеборците. Учениците се докоснаха до личното снаряжение и пожарния автомобил с много любопитство, респект и уважение. Видяха и автомобила за планинско спасяване. Г-н Василев им разказа още, че пожарогасителната и аварийно-спасителната дейност се осъществява от дежурни смени и екипи.

В края на часа славейковци благодариха на пожарникарите и им пожелаха да са здрави, по-малко пожари и много успехи в най-важната им задача – опазването на човешкия живот.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на закрито   Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на открито  Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на открито   Може да бъде изображение с 1 човек