БЪДЕЩЕТО НА ЗЕМЯТА Е В НАШИТЕ РЪЦЕ

БЪДЕЩЕТО НА ЗЕМЯТА Е В НАШИТЕ РЪЦЕ

БЪДЕЩЕТО НА ЗЕМЯТА Е В НАШИТЕ РЪЦЕ

БЪДЕЩЕТО НА ЗЕМЯТА Е В НАШИТЕ РЪЦЕ

В седмицата на Земята Трето ОУ „П.Р. Славейков“ за поредна година организира редица инициативи.

На 27.04.22г. се проведе тържество в чест на световния ден на Земята и откриване на реновираното футболно игрище на училището.

Танци, песни и рецитали огласиха двора на училището. Славейковци представиха и своите изложби, свързани с красотата на планетата. Благодарение на всеотдайния труд на учителите и техните талантливи възпитаници, се проведе и весел карнавал с костюми, изработени от отпадъчни материали. Участие в него взеха и децата от детска градина „Звънче“. Представена беше и подвижната лаборатория на училището, с която учениците измериха атмосферното налягане, влажността на въздуха, шума в училищния двор и концентрацията на въглеродния оксид.

Директорът на Трето ОУ, г-жа Наталия Миланова, поздрави всички присъстващи – гости, родители, учители и ученици, като им благодари за оказаната подкрепа.

Специални гости на събитието бяха д-р Дарин Димитров – кмет на град Търговище, г-н Деян Донков- представител на програма „РОМАКТ“ България и г-н Стефан Станчев – представител на РУО Търговище.

Най-вълнуващ момент беше финалът на тържеството, което приключи с официално откриване на обновеното футболно игрище. Проведените спортни турнири по футбол, народна топка и състезателни игри бяха подкрепени от ентусиазирани родители. Реновирането на спортната площадка се осъществи с подкрепата на програма „РОМАКТ“ България. Насърчавайки сътрудничеството и партньорството между училищните власти и родителите на деца от уязвими групи, „РОМАКТ“ спомага за процеса на приобщаване. Осъществяването на този проект е само началото на взаимната работа между програма „РОМАКТ“ и Трето ОУ “П.Р.Славейков“ гр.Търговище - съвместните инициативи и мероприятия ще продължат и занапред.