Национален кръг на състезание по БДП -Етрополе 2022

Национален кръг на състезание по БДП -Етрополе 2022

Национален кръг на състезание по БДП -Етрополе 2022

      Националното състезание по БДП се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП и МОН , насочена към насърчаване на учащите към безопасно и културно поведение на пътя.

      От 03.06. до 05.06.2022г. в гр. Етрополе се проведе Националното състезание по безопасност на движението по пътищата за възрастова група V-VII клас .

     Домакин бе СУ "Христо Ясенов" гр. Етрополе обл.София , което предостави базата си за 18 -те отбори от цялата страна, достигнали до националния кръг на състезанието.

      В дните на надпреварата отборите показаха знанията, уменията и компетентностите, придобити в обучението по БДП , а индивидуални състезатели от всеки отбор демонстрираха по трасето елементи, изискващи прецизно управление на велосипед.

    Учениците от III ОУ Трето ОУ ,,Петко Рачов Славейков,, - Елеонора Колева , Гамзе Расимова , Ангел Иванов и Матей Стефанов под ръководството на преподавателя по БЕЛ Павлина Стоянова се представиха достойно , като си тръгват с незабравими емоции, приятелства и грамоти.

Поздравления Славейковци !!!