"Остани жив! Пази живота!“

"Остани жив! Пази живота!“

"Остани жив! Пази живота!“

"Пази живота!" призоваваха славейковци

       Трето ОУ „Петко Рачов Славейков“ и се включи в кампанията „Дни на безопасността на пътя“, по повод Европейската седмица на мобилността с мотото „Остани жив! Пази живота!“, с редица активности, целящи да се припомнят на учениците основните правила за безопасно поведение на пътя. Целта на инициативата е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП дори само за ден. Децата са най- уязвимите участници в движението и затова формирането на умения и навици за безопасно движение по пътищата е част от подготовката им за училище и въобще за живота.

   Отбелязването на Деня без загинали на пътя се осъществи ,като първокласници от Трето ОУ се включиха в инициативата, преминавайки по пешеходна пътека със светофар, движеха се по тротоар, спазвайки правилата за безопасно движение по улицата. В игрови ситуации в двора на БДП площадката, ученици от начален етап, си припомниха основните правила за безопасност и с радост се включиха в начинанието, а учителите показаха съпричастност. Славейковци от прогимназиален етап се включиха в кампанията с беседи, дискусии и минаване на препятствия по БДП площадката.

   Класните ръководители обясниха важността и необходимостта от спазването на правилата за движение по пътищата. Учители и ученици бяха единодушни, че с отговорно поведение, достатъчно знания и много старание, основната цел „ Без жертви на пътя“ може да бъде постигната.

     Нека бъдем отговорни и с личния си пример изискваме безопасно шофиране и движение по пътищата, като спазваме правилата!