МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ

МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ

МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ

    25.10.2022г. беше изпълнен с много емоции за третокласниците от III ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Търговище.

В обновения парк „Юкя“ беше проведен изнесен интердисциплинарен урок по предметите английски език, изобразително изкуство и организиран отдих и физическа активност на тема „Магията на цветовете“. Урокът беше реализиран от г-жа Елена Цонева – ст. учител в НЕО и кл. ръководител на III „а“ клас, г-жа Айше Салиева – учител в НЕО и кл. ръководител на III „б“ клас и г-жа Нурай Хатиб – ст. учител в ГЦОУД – III клас.

Този вид урок предполага интегрирането на знания и умения от различни учебни предмети, поставя учениците в активна позиция, повишава ефективността и привлекателността на обучението. Умелото преплитане на темите по различните предмети – английски език – „Слушам и рисувам“, изобр. изкуство – „Въздействието на цветовете“ и организиран отдих и физическа активност – „Играя с цветовете“ забавлява много децата.

 Третокласниците се справиха отлично с поставените задачи като първо обогатиха знанията си за цветовете и въздействието, което оказват топлите и студени цветове. Приложиха знанията си в задачата за слушане по английски език, където трябваше да нарисуват предмети върху работния лист, според това, което чуват. Игрите с цветовете бяха забавни за децата и осигуриха активен отдих сред природата с прекрасни, сплотяващи моменти.

                 С този урок, славейковци почувстваха красотата и хармонията в природата и цветовете.