БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

 
Урок по родолюбие
 
           На първи март във физкултурния салон на Трето ОУ „Петко Рачов Славейков“ се проведе училищна инициатива, повод за която е честването на 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата и предстоящия национален празник на България 3-ти март.
      Славейковци с почит и преклонение отдадоха чест към Дякона Левски в тържествен рицитал ,с народни песни -легенди, с интересни факти от живота му. Пресъздадоха разпита на Левски, драматизация която разчувства всички.   Представиха изключителна информация и исторически данни за освобождението на България .
 
     " Урок по родолюбие" се проведе под ръководството на г-н Камен Драганов (старши учител ГЦОУД) и г-жа Павлина Стоянова (учител по БЕЛ в ПЕО) и ученици от lllА,IVА и VIIБ клас.
        Официални гости на събитието бяха г-жа Люба Колева – експерт от РУО Търговище, директорът - г-жа Наталия Миланова и заместник-директорът - г-жа Снежана Куцарова. Специален гост бе г-н Веселин Николов - председател на Общобългарски комитет „Васил Левски“ в град Търговище, който поздрави славейковци със свое есе , посветено на Апостола на свободата.
 
Да пазим свободата и да помним историята си!
България над всичко!