Големи български творци в съвместен училищен проект на lll ОУ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ "

Големи български творци в съвместен училищен проект на lll ОУ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ "

Големи български творци в съвместен училищен проект на lll ОУ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ "

      За втора учебна година lll ОУ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ" реализираха дейностите в четири групи по двата модула - спорт и изкуство по Национална програма към МОН „Заедно в изкуствата и спорта“.
      В модул изкуства -танцовите екипи ще представят музикална постановка "Не съм от тях" по текст на Чудомир, по музика на Георги Андреев и хореография на Любчо Василев .
    Идеята е на преподавателя по музика Стойна Кичукова,
в която ще участват близо 70 ученици от lll -VII клас на III ОУ “Петко Рачов Славейков“, гр. Търговище и професионалистите от фолклорен ансамбъл „Мизия“, които ще допринесат за нейното реализиране със своите умения и знания.
     В края на месец май ще бъде предоставена пред общността.
    "Да преминат децата от музикалното междучасие до голямата сцена е една голямата идея ...Целта е да бъдат в досег с културата, музикалната и танцовата, която ги обединява,приобщава по-лесно към образованието!" споделя г-жа Кичукова.
     Това ще бъде за славейковци за последните пет години трета музикална постановка 
по замисъл на талантливата Тони Кичукова!
     Първите две "Извора на белоногата " по текст на П.Р.Славейков и "Майчина сълза " текст на А. Каралийчев са отличени и приети с голям успех!!Вярваме ,че сме в правилна посока и сме постигнали високо ниво за неспециализирано средищно основно училище , именно по този начин чрез танцовото изкуство!
Благодарим за високия професионализъм и доброто партньорство на г-н Любчо Василев и г-н Георги Андреев!"
 
Наталия Миланова-директор на lll ОУ"П.Р.Славейков"
Търговище