„Национална седмица на четенето“ в Трето основно училище „ П. Р. Славейков“

„Национална седмица на четенето“ в Трето основно училище „ П. Р. Славейков“

„Национална седмица на четенето“ в Трето основно училище „ П. Р. Славейков“

    По повод инициативата на МОН „Национална седмица на четенето“ славейковци имаха разнообразни инициативи и дейности.

✅Учениците от 4"б" клас с класен ръководител госпожа Кремена Вълчева представиха пред първолачетата драматизация на баснята "Орел, рак и щука" и прочит приказката "Дядовата ръкавичка". Изпълнението предизвика у първолаците много положителни емоции и интерес.

✅Учениците от 2а, 2б, и 3а клас на IIIОУ „П. Р. Славейков“ гр. Търговище с преподаватели Елена Цонева, Айше Салиева и Ваня Христова проведоха съвместна изява в седмицата на четенето. Третокласниците представиха драматизация на приказката „На полето“ , Константин Константинов и бяха силно аплодирани.

След това те бяха жури в конкурса за най-добър четец между второкласниците. Учениците от втори клас четоха любим текст от читанката.

Победителите в конкурса се излъчиха от журито и от учениците от втори клас, като те гласуваха тайно за този, който е чел най-добре според тях.Най-достойно представилите се получиха грамоти.

Денят беше изпълнен с много емоции, добро настроение и споделяне на любимите произведения!

✅ Ученици от Училищен парламент при Трето ОУ „П. Р. Славейков“ с ръководител Албена Георгиева – училищен психолог представиха любима приказка на първокласници и второкласници. Децата трябваше да познаят заглавието и автора на приказката. По- големите ученици раздадоха работни листове със задача да открият героите и да свържат сенките им.

Целта на инициативата бе засилване интереса към книгата.

Малчуганите бяха запленени от уменията на по-големите ученици и си пожелаха по – бързо да дойде времето, в което те сами ще могат да четат и разказват на по– малките.

✅Децата от 4 "а" и 4 "б" клас, с класни ръководители г-жа А. Колева, г-н Стоилов и помощник-учител г-н П. Александров посетиха Регионална библиотека „ Петър Стъпов“ .

Учениците имаха възможността да разгледат различните отдели на Регионална библиотека и да научат полезна информация за фонда и.

Разбира се, почетохме от прекрасните Коледни стихотворения, които бяха подготвили за нас служителите на библиотеката и изгледахме филмчето за Франклин, което всички деца обичат.

В края на гостуването, всяко дете получи картинка за оцветяване с коледна тема.

Благодарим на служителите на Библиотеката за чудесната среща, и богатата информация , която ни дадоха.